Menu Sluiten

Staalbewerking


Staalbewerking

Informatie over staalbewerking:

Verscheidene bedrijven beschikken vandaag over on site staalbewerking opties. Roestvrij staal, bijvoorbeeld, wordt geproduceerd door grondstoffen acht tot twaalf uur lang te smelten in een enorm hete oven. Het gesmolten metaal wordt dan gegoten in vormen zoals balken, plakken, knuppels en staven. Afhankelijk van hun vorm worden deze metalen gebruikt in een verscheidenheid van toepassingen.

Dit zijn enkele van de staalsoorten die verwerkt worden:

De eerste stap in de staalbewerking is stralen, een proces dat vuil verwijdert. Zodra het staal is gereinigd, kan een prefab primer worden aangebracht om het metaal gemakkelijker vorm te geven voor de bewerking. Van daaruit kan het staal worden gevormd tot structurele stalen balken, dakpanelen en gordingen. Het kan ook worden verwerkt tot deurkozijnen, trappen, balustrades en andere soortgelijke producten.

Info over staalbewerking

Bericht over Staalbewerking

Lasersnijden is een andere methode van staalbewerking. Deze techniek biedt veel nauwere toleranties dan het traditionele zagen van platen. CAD programmering kan ook helpen bij het maken van ingewikkelde vormen. Lasersnijden is ook een uitstekende methode voor het snijden van buisvormige producten.

Deze methode wordt vaak gebruikt voor grote olieopslagtanks. Het is ook zeer nauwkeurig en is een uitstekende keuze voor precisiewerk. Dit type staalbewerking kan ook worden gebruikt voor het snijden van metaal op maat.

Een van de oudste methoden van staalbewerking is door middel van een oven. Tegenwoordig wordt staal meestal gemaakt in een vlamboogoven of in een staaloven met basiszuurstof.

Bij laatstgenoemde methode wordt gezuiverde zuurstof door gesmolten ruwijzer geblazen. Het resultaat is een zeer kneedbare vorm van staal, die vaak wordt gebruikt voor blikken, autospatborden en andere producten.

Meer info over staalbewerking nu op www.hancke.be.

Tags

Aanbod Gelaste Structuren | Aanbod Staal Conservering | Aanbod Staal In Verstekzagen | Aanbod Staalbewerking | Aanbod Steelservice | Aluminium Plooien Op Maat | Aluminium Plooien |